My hotspot only connects on E


I just activated this device earlier this week. When I connect it only says E and the internet goes extremely slow, or so slow that it times out. How do I get it to connect to 4G.  (I have seen this question already asked, but I did not see an actual answer to the problem)


12 replies

Userlevel 6
Badge +14

Okay. After you sign in, are you able to see the data roaming check box after you click Configuration or General?

Yes, get in to admin page.

2016-05-23 18:22 GMT+02:00 tmo_mike_c <no-reply@t-mobile.com>:

My hotspot only connects on E created by tmo_mike_c

<https://support.t-mobile.com/people/tmo_mike_c> in *T-Mobile 4G Mobile

HotSpot* - View the full discussion

<https://support.t-mobile.com/message/558999#558999>

Userlevel 6
Badge +14

Hmm, strange. Are you able to log into the admin page? If not, what happens?

http://mobile.hotspot/.

I cant find a way to enable this on my device.

2016-05-23 2:02 GMT+02:00 tmo_mike_c <no-reply@t-mobile.com>:

My hotspot only connects on E created by tmo_mike_c

<https://support.t-mobile.com/people/tmo_mike_c> in *T-Mobile 4G Mobile

HotSpot* - View the full discussion

<https://support.t-mobile.com/message/559052#559052>

Userlevel 6
Badge +14

Hey, I'd like to help you out here. Can you check the steps on the link below? The Data Roaming option should have a check box next to Allow connection while roaming. Let me know if you find it.

https://support.t-mobile.com/community/phones-tablets-devices/mobile-internet/t-mobile-4g-mobile-hotspot#data_roaming

Same problem for me also, any soltion on this`??

Only thing i see is that my hotspot device is showing roaming as off, cant find any place to activate it. Has this device:

Community-2390

Userlevel 5

Hey there! Just checking in to see if you have found a resolution!

-Lauren

Userlevel 6
Badge +14

Hmm, that's strange. I'm seeing we do have 4G there. If you look up your exact address using our coverage map, does it show that you're in a 4G location?

Compare Networks | Our Network is as Good as Verizon's | T-Mobile

I was in Indianapolis and it only connected giving me the E symbol.

Over the weekend I went to Cincinnati and it connected using 4G no problem

Now that I'm back in Indianapolis its back to E again 😥

I guess t-mobile just doesnt provide 4G to the area where I live, bummer

Userlevel 6
Badge +14

Hey, can you try removing the SIM card and putting it back in? After that, check your Data roaming settings and see if that's turned on.

https://support.t-mobile.com/community/phones-tablets-devices/mobile-internet/t-mobile-4g-mobile-hotspot#id_870000

A hotspot is the only device that I have with tmobile

Userlevel 5

Greetings!

Do you have a T-mobile device other than the Hotspot? I just want to narrow down if it's the area, or something with the Hotspot itself! Alternately, have you taken it other places coverage is known and experienced the same?

Lauren

Reply