Anyone else wake up to a Red Battery Light on their LTE Home Internet Gateway this morning 11/21/21?

  • 21 November 2021
  • 43 replies
  • 5023 views


Show first post

43 replies

Userlevel 1
Badge

Well it’s now going on a little over 2 days and the light is still out.

Yep….my light is out….came on briefly yesterday after I fiddled with it...plug/unplug battery...reset...etc…

am just going to standby to see if they update software soon…. at least the internet is working. :)

 

oh one other thing… even though the light is out...the status when logged in to admin settings shows battery at 100% now (yesterday it was at 0%).

 

Userlevel 1

Well it’s now going on a little over 2 days and the light is still out.

Agreed MichaelWi -- T-Mobile dropped the ball on this and they should have sent out an alert that the update process could affect the battery status light on the routers.  Put it this way -- I’m an old school tech guy with a lot of grey hairs on his head and I don’t need any more added due to a company not giving out sufficient warning about issues like this.  As well, T-Mobile should have warned users beforehand about the impending update -- even if it was being rolled out on a staggered basis. Finally, T-Mobile should have combined the warning with a facility to properly and efficiently report issues.  The only reason I did not immediately call support is because with T-Mobile it is abysmal.  Everything from long hours on hold, being transferred repeatedly, being bounced back and forth between countries while being transferred, being told that I needed to go to a local store when I didn’t need to, etc just doesn’t cut it with me. Particularly when it things turned out to be a simple issue which in some cases I wound up resolving myself.

Userlevel 1

I hope it’s true, would like to see the light come back on...and I agree with kennyc I have spent over 40 years writing software and if my update is going to cause a glitch, I alert my end-users.  They’re good about sending us promotional nonsense, how about sending alerts.

Userlevel 1
Badge

Ok I talked to tech support and they are updating the firmware on the modems and when they do that  they will disable the battery.  She stated that once the firmware is updated it will in able the battery again 

Thanks for that. I’m hoping it happens soon.  There’s really no excuse for a rollout error like this! I spent my career writing software, you just don’t let this sort of thing happen! Period!

 

Ok I talked to tech support and they are updating the firmware on the modems and when they do that  they will disable the battery.  She stated that once the firmware is updated it will in able the battery again 

I am having the same problem. I did reset the unit but the battery light is still red. I tried to call into tmobile and sat on hold for way to long. Hoping to hear of a resolution on this. 

Reading the comments here it appears to be a system issue. Our unit went down completely on 11/20 in the middle of the night. When it came back on the battery light went orange and has been ever since. The cell service on our phones are also affected by something. Service is only one our two bars when we did have full. Other areas around us where we had service it is now completely gone.

Userlevel 1

And this morning the light is out completely

Userlevel 1

Yes, whatever they did has affected everyone, my light has been red and it stays that way not matter what.  It’s happening all over the country...too bad they don’t seem to monitor the communities and take a minute or two to let us know what’s going on.

Same thing is happening to me and my internet has been working on and off for about 3 days now. I wonder if this is happening all over the country or just certain parts. I live in Las Vegas. 

Userlevel 1
Badge

and now my battery light is off indicating the battery is completely discharged or unplugged….clearly the software update sucks! Too bad we don’t have the ability to roll-back.

Yes, mine started having connectivity issues yesterday. I power cycled it and all lights were normal. However, today the red light is on for the battery indicator. No idea why and charging doesn't seem to affect it.

I had the same issue with the orange light. I called support but the told me they are doing work in the area and the signal will affect battery. I wake up this morning and now it is a red light. I still have good internet connection. I have tried calling support and the phone rings and no answer.  Any help will be greatly appreciated 

Userlevel 1

Yes, I noticed it late last night, it’s showing red as if it’s dead.  I was going to go buy one, but now that I know I’m not alone, I’ll wait and HOPE T-MOBILE will take note and let us know what’s happening.

My battery indicator has no light.  I thought I just needed to replace the battery?

Yep, mine started showing an orange light yesterday.  At first I thought something went wrong with the external power supply but when I pulled the battery out of the unit while it was still plugged in -- that was not the case.  Also tried rebooting the unit to no avail.  Which, even when power cycling the unit -- it exhibited wonky behavior -- like all the LED flashing continually even when the power switch was in the off position. Finally, I noticed some extremely long pings, 300 -- 400 MS, when doing speed tests yesterday -- today the pings are down to just under 40 MS.

Exactly same thing for me this morning. It also seems I’m unable to get a full LTE connection. My connection status sticks on HDSPA 3G+. Rebooting does not resolve the issue.

Reply